Hvad er Warhammer?

Læs her hvad det der Warhammer går ud på

Hvad er Warhammer?

Din bedstefar havde tinsoldater og udkæmpede drabelige slag med forlader og bajonet om herredømmet over Slesvig og Skåne. I dag er spektret lidt bredere, bajonetter er udskiftet med boltguns, og slagene udkæmpes i fjerne galakser, i grotter under jorden eller på planer, vi ikke kender endnu. Men pointen er stadig den samme. Figurspil er sjovt, fordi det gør historien om slaget levende.

Warhammer er en fantastisk hobby at fordybe sig i, – at spille sammen med gamle og nye venner. Og vi lover, at er du først blevet bidt, så har du en hobby for livet.

Warhammer præsenterer spil i to forskellige universer eller genrer: Age of Sigmar og Warhammer 40.000.

Age of Sigmar er et middelalderinspireret fantasy-univers og Warhammer 40.000 er figurspil i en rå dystopisk fremtid. I begge spil-universer ses fantastiske væsener og detaljerede miniature figurer i mega fede poses, der nærmest fortæller deres egen historie. Du må selv tjekke figurerne ude til højre for at se, hvad jeg mener.

Både Warhammer Age of Sigmar og Warhammer 40.000 handler sådan grundlæggende om, at to spillere spiller mod hinanden. De har hver en hær af miniaturefigurer. Sådan en hær kan være stor eller lille. Hver enhed i hæren har en point-værdi, sådan at uanset om din hær består af fem kæmpestore Slaanesh Dæmoner eller 60 bittesmå goblins, så er begge hære balanceret i styrke, og spillet bliver sjovt og ligebyrdigt.

Spillet forløber i forskellige faser. Man sætter terræn på spillebordet, som de små soldater kan gemme sig i, eller søge ly bag fra fjendens line of fire. Man deployer - altså placerer sine mini's på bordet, man skyder, man tager skade, osv. 

Lige indtil en af deltagerne har fuldført sin mission. Missionen er fastlagt på forhånd, og kan både være at tage en eller anden til fange, at indtage modstanderens fæstning, eller at nedkæmpe en bestemt del af fjendens hær.

I alle faser slår du en hulens masse terninger, som afgør, hvordan dine småtropper klarer sig.

Alle hære har en stak special-regler, som illustrerer deres baggrund og særegne træk. At dykke ned i loren, altså special-reglerne og historien, om hver enkelt hær, er noget af det lækreste ved Warhammer. Selvfølgelig lige bortset fra at male figurerne, og skubbe dem over spillebordet.

Vi spiller Warhammer i alle Superheltens butikker, på en fast dag hver uge. Tjek Superheltens Eventkalender (link) og se, hvornår der er Warhammer i din lokale Superhelten butik.

Superhelten har de spil og universer, som vi synes er de bedste til dig. Warhammer er et fabelagtigt figurspil, der har eksisteret i nærved 40 år, og universerne er veldesignede, fantasifulde og uendeligt dybe, lige som Ringenes Herre eller Game of Thrones.

Vi har også mindre figurspil som WarCry, KillTeam og Blackstone Fortress, som er velegnede til dig, som vil starte med figurspil. Her har du færre figurer på pladen, og reglerne er simplere.

Her må også nævnes Blood Bowl, et berømt og berygtet figurspil, hvor krigere og væsener fra Warhammer-universet spiller amerikansk bord-fodbold med notorisk barbarisme.

Du kan også spille figurspil i Star Wars universet (ja, det kendte med I-am-your-father), hvor rumskibe kæmper mod hinanden, bakket op af godt designede spilsystemer og letforståelige mekanikker. Det fede ved Star Wars firgurspillene er også gensynet med kendte og elskede karakterer, som gør enhver fan blød om hjertet.

Bestsellers i Warhammer