Gloomspite Gitz

Gloomspite Gits er goblin hæren i Warhammer Age of Sigmar.

 

Gloomspite Gitz er umulige at kontrollere - for dig selv og for din modstander.
Gloomspite Gitz er hæren for dig, som giver nul f***s.

...

Goblinerne er flyttet hjemmefra!

Gobliner levede før i tiden et usselt liv, som orkernes mishandlede sidekicks. Men nu har de små grønhuder fået deres egen hær, indenfor Grand Alliance Destruction, som er den mest nutty fraktion i Warhammer Age of Sigmar. Og de har taget nogle venner med! Fraktionen Gloomspite Gitz huser både Nightgoblins, som er de ondeste Gobliner. (Forestil dig Yoda - bare led, sneaky og helt morderisk). Troggoth, som er bjergtrolde så dybt nede fra, at det næppe var skaberens mening, at de nogensinde skulle se dagens lys. Og så Squigs og Spiders, som er kæledyr, ingen ved deres fulde fem har lyst til at kæle.

Goblinerne tilbeder Den Gale Måne, som ind imellem viser sig på himlen. Den er lille og gul og har et gnækkende ansigt, der tilsmiler den grønne horde. Jo længere tid Gloomspite Gitz er under The Bad Moon, jo ondere bliver de. Imellem Goblinerne er Shamaner, der ofte ryger Krigspiben, får visioner og chanter en masse vrøvl, der sjældent har hold i noget. Så spreder der sig en stemning, og snart er troldene vækket med megen larm (de skal fortsat holdes vågne på slagmarken med megen larm), og der er dømt togt mod the City of Sigmar. Ingen bekymrer sig om hvordan eller hvorfor. Gloomspite Gitz lever i nuet, kan man vist godt sige. De elsker at loote og plyndre, de elsker dimser, der skinner, og de elsker at slå andre (og egne) ihjel på listige måder.

 

Gloomspite Gits er en sand buffet af sjove units. Arachnarok Spider er et kæmpeedderkoppevessel, med 4 gobliner i førerhuset. Squig Herd er en flok dødelige lyserøde hårbolde med ben og hugtænder. Og så er der the Goblin Fanatics.

Goblin Fanatics er en deling, hvis speciale er ball and chain. (Kæde med en spikey metalkugle i enden). Disse kuglesvingende gobliner bliver fodret alt for mange Mad Cap Mushrooms, og så skubbet i fjendens retning. Mange ting har ændret sig i Warhammer universet over årene, men Goblin Fanatics er de samme i dag, som altid – det er fordi konceptet er skudtæt :D

 

Spil Gloomspite Gitz

Gloomspite Gitz er ikke gode til noget som helst. Mennesker er lidt gode til alting, elvere er gode til at skyde og bruge magi. Gobliner er ikke gode til noget, i forhold til andre racer. Men de er vanvittig billige i point, så du kan få virkelig mange af dem. Når der er 10 Gobliner i en enhed, stiger enhedens stats. Og når der er 20 stiger den igen – strenght in numbers, er mantraet.

Når du skal mule en modstander med din Gloomspite Gitz hær, handler det om at finde et svagt sted i modstanderens hær eller opstilling. Alle har dem. Og så maser du så mange Bjergtrolde ind du har (de slår ret hårdt). Når der er hul, deployer du hele resten af hæren. HELE resten af hæren! Bliv ved med at sende ting frem. Før eller siden maser de igennem. Være ikke øm over, at der dør nogle undervejs. De vender tilbage til den store grønne pool, hvor vi alle kommer fra.

 

Mal Gloomspite Gitz

Grund nummer ét til at male Gloomspite Gits er, at du får en god griner. Figurerne er så gakkede og fede. Shamanerne har svampe voksende ud alle vegne, og i boksen med Goblin Fanatics er der en lille Grot, der ligger og brækker sig på sin base.

Gloomspite Gitz er intelligent designet på den måde, at de er hurtige at male. En goblin er kun omkring 20 mm høj, og de små overflader er nemme at drybrushe til flot udtryk. Det er oplagt at bruge de mørke farver som bund – de kommer trods alt fra hulerne. Men pep gerne op med lilla og gul, det passer godt. Brug effektmalinger til at vise forfaldet og den ringe personlige hygiejne - slim på tænderne, men også blod, rust og mudder.

 

Hvad kan jeg sige? Go Green :)

Kom ned i din Superheltebutik og se nogle gobliner.