Hvem er Drukhari?

Drukhari er en af de sværeste hære at spille i Warhammer 40.000.
Space Marines er bare easy level. At spille Drukhari er at spille på hard.

Drukhari er lynhurtige rumpirater. Drukhari er dødsensfarlige, monsterbyggende sadister. Og Drukhari er under konstant pres...

Der var engang hvor den mægtigste race i rummet var Eldars
– de kunne alt, havde alt, og de kedede sig rigtig meget.

Livet for Eldars handlede kun om nydelse, og i den rus fik de faktisk materialiseret guden Slaanesh. Slaanesh giver grænseløs glæde og nydelse (ligesom coke), men Slaneesh tager din sjæl som betaling, og snart lever du på lånt tid og ligner i øvrigt noget, der er løgn (ligesom coke).


Don’t do drugs. M’kay?

Denne drug-problematik er Drukharis kernekoncept. Drukhari har for længe siden omfavnet Slaanesh, og de har kun én metode til at undgå, at Slaanesh spiser deres sjæl: at fodre The Dark Prince med masser af sjæle fra slaver (og andre mere irriterende Drukhari), så det varer lidt længere, inden du selv står for tur. Dealet er lukket, skindet er solgt. Og så kan man lige så godt få det bedste ud af det, i den tid man har, før lortet rammer viften.

Dette skrøbelige stadie har Drukhari, The Dark Eldars, gjort en livsstil ud af. De er pirater, de gør det i slavehandel og sadistisk tortur, og de har de mest creepy monstre, som de selv har lavet.

Drukhari bor i The Dark Web, som er en slags sorte huller i universet. Deres byer er gemt inde i the Gateway, hvor den sultne gud ikke kan finde dem. Forsamlingssvampen hedder The Dark City of Camorragh. Her er kæmper Kabalerne konstant om magten, og den som back-stabber bedst, er den flotteste kalif i byen.

Når Drukhari har fri fra rivalisering og slavehandel, laver de grusomme kirugiske eksperimenter med lesser beings. Der arbejdes på en endelig løsning på Slaanesh-problemet ved at ombygge kroppe og injecte dem med underlige væsker, som gør dem uappetitelige for Slaanesh. Det er ikke lykkedes at finde kuren endnu, så indtil videre må der hentes flere slaver.

Spil Drukhari

At spille Drukhari er en federe spiloplevelse, og en helt anden taktik, end andre hære i Warhammer 40.000.

De fleste missioner for en Drukhari-hær er hit-and-run-missioner. Hvor andre hæres vinderkriterier ofte handler om at nedkæmpe en enhed, eller indtage et punkt, så vindes Drukhari spillet ved for eksempel at bortføre 2 af modstanderens enheder. Og hele Drukhari arsenalet er bygget til det. Hurtigt ind, suge indholdet, hurtigt ud igen. En Drukhari hær er en dåseåbner, designet til at trænge igennem det hårdeste forsvar (hence the spikes).

Drukhari er næsten altid luftbårne. Og de flyver altid stærkere end alle andre i The Grim Dark, for de skal jo kunne flygte fra Slaanesh. Drukhari behersker, som den eneste hær i Warhammer 40.000, metoden til at rejse i Webway Gates. Webway Gates fungerer lige som portalerne i Stargate, - man går ind ét sted og kommer ud et andet sted. Disse jumps er en super teknik, når man skal ind og ud af dårlige situationer.

Drukharis våben har altid kant – eller spikes – som gør dem én tand sejere og mere dødbringende. En Splintercanon er ikke bare en kanon - men en kanon, der skyder med kastestjerner. De fleste af deres guns skyder med giftpile og giver automatisk skade til dine fjender, uanset om de har rustning på.

At vinde et spil med en Drukhari hær er en taktisk sejr i sig selv, som kræver planlægning og omtanke. Sol og måne skal stå helt rigtigt, og man skal operere tre forskellige indsatser tre forskellige steder, og det hele skal klikke samtidig.

Mal Drukhari

Start med Talos – en kæmpestor, smuk, lumbering lump of junk, som kun The Drukhari kan lave dem!

Og ellers anbefaler vi Blood of the Pheonix pakken, som er en sampak af en Drukhari og Craftworlds. I Boxen er der 25 figurer, en regelbog og et kampagne-narrativ. Så er du klar til at rulle. Figurerne i Blood of the Pheonix pakken er måske det bedste modeller-arbejde i hele Warhammer 40.000.

Har du fået smag for chaotic/neutral elvere på hooverboards?
Kom ned i Superhelten og se nogle mini's og snak med din lokale Warhammer connoisseur.