Om Idoneth Deepkin

Idoneth Deepkin hæren er en del af Grand Alliance Order i Warhammer Age of Sigmar.

"...Nogle elvere tager til fest hjemme hos Aquaman og Mera. De har også har inviteret deres underboer, de gamle Dino-Riders, og sammen sidder de og ser filmen Hestehviskeren. Så bliver der serveret stærke brownies. Og så får de sammen en helt genial idé…"

...

Alt godt fra havet. Seriously.

Forestil dig den stille, hvide sandstrand og det turkise hav, som rører på sig. Pludselig brydes overfladen, og i et brus stormer den mægtigste hær ind over landet i et altødelæggende angreb. Slam! Plask!

Idoneth Deepkin er børn af elverguden Mathlann. Mathlann er The Lord of the Deeps, som i øvrigt tilbedes af både gode og onde elvere, som på en eller anden måde har havet som forudsætning for deres overlevelse. Idoneth Deepkin er undervands-elvere, som kan kommunikere med vandets væsner (lige som hestehviskere, bare kun med ting med gæller), så de både kan kontrollere dem og optage nogle af deres evner.

 

Og de ser alt for vilde ud! – væsener du ikke er helt sikker på, hvad er, som kommer kravlende op af ursuppen, utrolig klar til at bringe doom and destruction. Hvis du elsker hajer, så elsker du endnu mere hajer med magisk rustning på og laserkanoner på hovedet. Bam, nu er jeg klar til at drage i krig!

 

Spil Idoneth Deepkin

En Idoneth Deepkin hær kan sammensættes både som en horde-hær med mange point-billige figurer, og som elitehær med få barske figurer og squads. Lidt ligesom Drukari, så er Idoneth Deepkin både hurtige og slår en proper næve. Idoneth Deepkin er den eneste hær i Age of Sigmar, som kan rykke hele vejen over spilbordet i to ture. Til gengæld er de nøgne – altså med et minimum af rustning. Smukke glaskanoner, som går ned, hvis de bliver ramt.

Idoneth Deepkin har som noget helt unikt for dem en mekanik med high tide og low tide, altså tidevandets cyklus i højvande og lavvande. Hver anden tur har Idoneth Deepkin hæren low tide, og deres styrke er ikke det vildeste. Når The Kin of the Deep er langt fra havet, er de udmattede og ufokuserede.

Hver anden tur er der high tide, og hele spillebordet står under vand! (Lige som når du spiller et Arena kort i Pokémon.) Så er der kapow på undervandselverne og deres vessel-dyr. Det er en spændende måde at spille på, som kalder på helt nye taktikker.

 

Mal Idoneth Deepkin

Når du vil i gang med Idoneth Deepkin, vil jeg anbefale en boks med et ordentligt slag figurer i som Start Collecting Idoneth Deepkin. Så kan du nemlig komme i gang med at spille med det samme, og komme ind i strategien med low tide og high tide.

Hvis du i forvejen spiller en anden hær og bare er lidt nysgerrig, kan du starte med en fed single figur og komme i gang med at male. Akhelian Allopex er en figur, der vil hooke dig! Eller Akhelian Guard hvor du får tre figurer, der er for vilde. Dem bliver du også glad for senere, når du begynder at bygge hær op.

Klar til at dykke?
Kom ned i din lokale Superhelten butik, og pil ved nogle figurer.