Welcome to T'au Empire

T'au er en af de syv Xenos Armies i Warhammer 40.000

Tau’er er nogle funky blå humanoider, som på politisk korrekt vis bringer os historien om truslen fra øst. Vi får introduceret Tau som en relativ underlegen hær fraktion i starten. Uelegante robotagtige figurer, der ikke rigtig fangede an. Få år efter er de faster-than-lightning udviklet, til en af de mest avancerede og badass hære i The Grim Dark.

Tau har droner. Tau har Battlesuits. Tau har indfødte fulgemænd med forladere og bajonetter til at tage første bølge. Og Tau staver Tau med T’au.


Tau Empire er bygget op af fire kaster, som identificerer til hvert sit element. Fire Caste er Empiriets fierce krigere. Earth Caste er byggerne, ingeniører og videnskabsfolk. Air Caste er luftstyrken og logistiske genier. Water Caste er diplomater og administratorer. Alle tjener de Etheral Caste, den herskende elite i Tau Empire. Styrken i en Tauhær er teknologi og effektivitet.

Tau har en almindelig, skrøbelig fysik, og har derfor højt udviklet rustning. Noget af det fedeste ved Tau er deres Warsuits og Battlesuits. Der er 8 forskellige suits, og hvert suit har 24 options – elementer der kan varieres. Der er altså mulighed for at variere hvert suit, så de passer til netop din kaste og koncept.

Spil T’au

Pathfinders med dronerne er også en seriøs fordel. Med ubemandede enheder på slagmarken har du mulighed for at markere fjendtlige units, så alle dine Tau kan skyde og ramme. Også dem, som ikke kan se enheden. Tau skyder i det hele taget utrolig godt, de rammer bedre end andre hære, og de kan stelthe (jo, det er også et verbum), altså være lydløse og usynlige for din modstander.

Din første Tau figur bør være en KV128 Stormsurge. Den, og så XV104 Riptide, er bare auto-include, når du sammensætter din Tau hær. De er billige på point og rammer hammer godt.

Spil Tau Empire fordi der bare er styr på lortet og ting virker.

Mal T’au

Tau er lige så lette, sjove og hurtige at male fedt op som Space Marines. Man ser ofte T'au malet op i okkerfarvet eller hvid, men faktisk kan du give dem nærmest hvilken som helst farve, og få det til at se smadder godt ud. Det virker bedst med kolde farver, og en habil omgang patina - altså at figuren ser ud som om den har været igennem talrige slag.

Layermalingen er hurtigt klaret med Tau, så brug energien på at highlighte pladernes kanter, så er du kørende in no time.


Når du maler Tau, har du mulighed for selv at tilføje detaljer eller insignia på de store flader på rustninger og våben. Prøv med grafiske elementer som prik/streg kombinationer eller i den dur.


Start med et lækkert stort Battlesuit, som T’au Empire Commander. Den er god at arbejde med, og den har en drone med i pakken, som du kan prøve ting af på først, før du maler Commanderens Battlesuit op i rød.