Warhammer 40000

In the grim darkness of the far future, there is only war. Warhammer 40.000 er et strategy battle game, hvor mægtige hære kæmper mod hinanden, og menneskeheden står alene. Mod forræderne, der er gået over til Chaos, mod monstre og dæmoner fra andre dimensioner, og mod aliens fra andre galakser.

Hvad er Warhammer 40.000 for noget?

Warhammer 40,000, også kendt som Warhammer 40K, er et populært bordspil og miniaturebaseret strategispil, udviklet af det britiske firma Games Workshop. Spillet foregår i en dystopisk fremtid, hvor forskellige galaktiske fraktioner kæmper om kontrol og overlevelse i en brutal og kaotisk verden.

I Warhammer 40K-universet er galaksen plaget af konstant krig, trusler fra rumvæsener, korruption og magtkampe mellem forskellige fraktioner. Spillet giver spillerne mulighed for at tage kontrol over en af disse fraktioner, der spænder fra den mægtige kejserlige garde og det fanatiske Space Marines til de teknologisk avancerede Tau og de brutale og kaotiske kræfter af Chaos.

I spillet samles og male små, detaljerede miniaturefigurer, der repræsenterer de forskellige enheder og karakterer i spillet. Spillerne planlægger taktiske strategier og kampagner, udfører militære operationer og kæmper intense slag på slagmarken. Hvert spil er en episk kamp mellem hærer af miniatyrfigurer, hvor sejr afhænger af både held, taktisk dygtighed og evnen til at udnytte ens enheder og ressourcer effektivt.

Warhammer 40K tilbyder en dyb og rig verden fyldt med lore, historie og karakterer, der appellerer til både strategientusiaster og fans af science fiction-genren. Spillet er ikke kun om krigsførelse, men også om at udforske og forstå det komplekse univers, hvor det er indstillet, og de historier, der udspiller sig inden for det. Med et stort udvalg af figurer, regler, bøger og tilbehør er Warhammer 40K blevet et ikonisk og kærkomment element i gaming- og hobbyverdenen.

Velkommen til Warhammer 40.000

Du kunne ikke have valgt et bedre tidspunkt at begynde med Warhammer. Når du kaster dig ud i Warhammer 40.000 åbner der sig en verden af aktiviteter, hjemme, ude, alene og sammen med andre. Fra at samle og male fantastiske miniaturer, til at sende dem i kamp hos venner eller til turneringer. Hertil kommer et væld af lækker udenomsaktivitet, som Warhammer skønlit, som du finder i The Black Library, derudover online games – kan klart anbefales (pas på det er en rigtig tidsrøver), animerede serier på Warhammer+ og selvfølgelig det aktive Warhammer 40.000 miljø online og i din lokale Superhelten butik.

I Warhammer 40.000 skaber du dit eget narrativ og definere din egen spillespil. Hærene er unikke og helt spektakulært designede. Hver hær er af figurer repræsenterer en kampgruppe, som kæmper for deres overlevelse i en galakse hærget af krig.

At samle og male figurerne er halvdelen af Warhammer. Det er både noget man kan gøre derhjemme, sammen med kæreste eller børn, eller alene i kælderen om aftenen, når alle førnævnte er puttet. Børn ned til 7-9år synes det er sjovt at male Warhammerfigurer, om end de nok er færdige noget før du er, så er det en hyggelig aktivitet at lave sammen. Find alt til figurmaling her.

Hele eller halvfærdigt malede, skal du i gang med at spille med dine figurer. Køb et Codex, som er regelbøger til Warhammer 40.000. Der findes et Codex til hver hær, og det er god godnat-læsning. I dit Codex finder du både baggrund for hæren, regler for hvordan de forskellige enheder kan bruges sammen, special-regler, hvordan du bruger helte, magi osv.

Kom i gang med Warhammer 40.000

Hos Superhelten anbefaler vi at skubbe til karriere som Warhammer general i gang, med en Start Collecting! -box eller en Battle Force. I de store boxe får du alle de figurer du skal bruge for at komme i gang med at spille Warhammer 40.000. Hvis du hellere vil starte med at male, så køb et enhed, eller en større singlefigur, du godt kan lide, og tag den derfra.