Playmobil - stadig fedt!

Playmobil® har efterhånden i mange år været en favorit på børneværelser rundt om i hele verden, og de fleste af os har skønne minder om vores Playmobil®-legetøj fra barndommen. Men er Playmobil her stadig?

Playmobil® har efterhånden i mange år været en favorit på børneværelser rundt om i hele verden, og de fleste af os har skønne minder om vores Playmobil®-legetøj fra barndommen. Men er Playmobil her stadig? Det korte svar er ja, og Playmobil® laver stadig super fedt legetøj. Superhelten giver dig et bud på, hvorfor Playmobils® legetøj holder den dag i dag!

Er Playmobil bare et spøgelse i nutidens legetøjslandskab?

Den evige, holdbare klassiker

De små Playmobil® legetøjsfigurer blev skabt i starten af 70’erne af tyskeren Hans Beck, som egentlig levede af at bygge skabe(!). Hans Beck ville gerne lave et stykke legetøj, der talte til børns fantasi, men på samme tid var simpelt og lige til at gå til. Resultatet blev de 7,5 cm høje legetøjsfigurer, som vi allesammen kender i dag. Figurernes ikoniske ansigter er baseret på børns opfattelse af, hvordan mennesker ser ud, og er designet sådan, som et barn ville tegne et ansigt: Øjne. Glad mund. Ingen næse! Den smilende figur ligger godt i en lille hånd og kræver ikke de store motoriske evner at manøvrere rundt med. Playmobil®-figuren er enkel i sit udtryk, klar til at tage imod børns fantasi og klar til at lege!


Den første serie af figurer bestod af indfødte amerikanere, arbejdsmænd og riddere, og her mere end 40 år efter er der kommet mange forskellige serier af figurer, dyr, bygninger, køretøjer og accessories til. For at holde brandet friskt og holde køberne interesserede udvikler Playmobil® sig med tiden og tendenserne. En anden del af Playmobils® store popularitet hænger sammen med, at det er noget virkelig gedigent og holdbart legetøj, der kan gå i arv og være universelt gældende og til glæde for børn gennem årtier. Derfor bliver der stadig leget med fars 30 år gamle Playmobil® piratskib eller mosters viktorianske Playmobil® dukkehus fra 1990’erne rundt omkring på børneværelserne i dag.

Fascinerende legetøj - lige ud af æsken!

Den grundlæggende filosofi i Playmobils® produkter har altid været fantasifuld leg. Forestillingsevne og  rollelege er ekstremt vigtige for børns udvikling, for det er sådan, de øver sig på at forstå, hvordan omverdenen hænger sammen og hvilken slags person, de selv vil være. Ved at genskabe verdenen og opleve den i miniformat, finder børn ud af, hvordan man kan gøre og sige i forskellige sociale sammenhænge. De undersøger også, hvordan dele af samfundets struktur er skruet sammen: der er f.eks. et hospitalsvæsen, som hjælper dig, hvis du bliver syg, eller et politi, som sørger for at opretholde lov og orden. Som voksen kan man underbygge gode rollelege for børnene ved at vælge noget legetøj, der motiverer til kreativitet og udfordrer fantasien. Playmobil® tilbyder en platform for leg, hvor der altid er spændende universer og karakterer at vælge i mellem. Og Playmobils® figurer og sæt er simpelthen så store i deres diversitet, at der er noget for alle: Med deres is-pirater, Mars-udforskning og mystiske feer sætter Playmobil® fantasien i gang hos de fleste børn!

 

Selvom Playmobil® er uløseligt bundet til at konkurrere med den evigt populære LEGO-klods, så kan det faktisk noget andet end den firkantede legekammerat kan. F.eks. er formerne blødere og tilbehøret mere detaljeret. Fordi Playmobil® handler så meget om det narrative aspekt af leg, motiveres børn til at bruge deres egen fantasi til at fortælle og skabe nye verdener af leg og sjov. Modsat LEGO-sæt, hvor du først bruger tid på at bygge en legeverden, så kan Playmobil® tages på eventyr, lige når det er kommet ud af æsken. Børn har med Playmobil fuldstændig frihed til at skabe lege-scenarier præcis lige så kreative og uden grænser, som deres fantasi tillader det. 

Playmobil® i en levealder

Aldersspændet på Playmobil® er 4-12 år, og med Playmobil® 1.2.3. kan selv de små børn helt ned fra 1½ års alderen være med. Men Playmobil® har faktisk et endnu bredere publikum end det, dels fordi de udgiver serier med temaer og historisk korrekthed, der tiltaler voksne samlere. Oven i det laver de også ret præcise udgaver af ikoniske køretøjer som James Bonds Aston Martin og VW’s ‘Rugbrød’ og ‘Boblen’. Præcis som LEGO indgår de selvfølgelig også samarbejde med højt profilerede brands som Sådan Træner Du Din Drage, Scooby-Doo, Ghostbusters, Back to the Future og The A-Team Derfor findes der både Playmobil® til små fans og til nostalgikerne!

 

Playmobil® har om nogen forstået at blive ved med at lave fascinerende og alsidigt legetøj, og selve mængden af muligheder at vælge blandt garanterer, at du kan finde lige præcis det, som dit barn synes er interessant og motiverende, eller som du selv synes er fantastisk at samle på. Om du vælger den klassiske ‘dyr og bondegård’, det kæmpe City-univers med hverdagslivet i byen og familien, robot-dinoerne, eller ny-klassikeren Novelmore. vil du altid få masser af legeglæde, spændende tilbehør og gode historier. 

Netop fordi det appellerer til alle køn i alle aldre og kan kombineres på så mange måder, bliver Playmobil® hverken kedeligt eller ensformigt. Lige dér er det jo så heldigt, at man aldrig bliver for gammel til at lege! 

Playmobil kommer nok til at spøge i lang tid, så længe børn og voksne har lyst til at lege med det.
Relaterede varer