Værktøj & Hjælpemidler

Alting bliver nemmere med godt værktøj og hjælpemidler, når du skal arbejde på dine miniaturer. Find alt det du mangler, og det du ikke vidste, at du manglede, lige her!

Uundværligt værktøj

Når du arbejder på at gøre dine miniature-figurer perfekte eller på at bygge en guddommelig setting, er der masser af ting, du ikke helst ikke vil undvære. Eftersom figurer til bord-rollespil og figurspil er små i størrelsen, kræver det værktøj, der passer til. Hvis du for eksempel skal file støbe-samlinger af, skal bore et lillebitte hul eller klippe et uønsket stykke plastik af, så er det altså bare fedt at have noget skarpt og præcist værktøj, der kan klare jobbet for dig!

Mange begyndere holder deres figurer med tommel- og pegefinger, når de maler. Det er en dårlig idé af flere årsager: for det første, vil det være svært at komme til at male figuren over det hele. Du vil tilmed kunne risikere, at selvom figuren er tør, kan det naturlige fedt på dine fingre gnide malingen af. For det andet, kan du nemt få krampe i hånden af at holde den i samme stilling i lang tid. Her er en holder med håndtag løsningen! Det vil ikke bare gøre arbejdet nemmere, men vil også være ergonomisk for dine hænder. 

Superhelten anbefaler

Størstedelen af Superheltens sortiment af værktøj og hjælpemidler kommer fra mærkerne Citadel og The Army Painter. Her i kategorien kan du finde dig en praktisk holder til maling og en holder til vand. Du kan også finde de essentielle holdere/håndtag, til når din figur skal males. Vi har et bredt udvalg af bidetænger, file, miniature-bor, modelleringsværktøj, pincetter, skalpeller og meget andet værktøj, som du måske kan få brug for undervejs.

Især hvis man er ny indenfor gamet, kan det være svært at finde ud af, hvad der er need-to-have, og hvad der er nice-to-have lige nu og her. Udover selvfølgelig maling og pensler, anbefaler vi en god pincet, til når du skal samle og lime din figur. Vi kan også rekommandere at investere i en såkaldt vådpalette, som ved hjælp af hydro-skum og hydro-ark holder dit maling flydende længe. Det er nemlig rart at passe godt på sin maling, så man kan have glæde af den længe.