Tillykke med fødselsdagen, Alien queen!

Hvis du er fan af sci-fi film, så er du sandsynligvis fan af Sigourney Weaver. Vi synes personligt at hun sparker røv, og i forbindelse med at hun i dag fylder 71 år, vil vi gerne ønske hende tillykke med fødselsdagen - og se tilbage på nogle af hendes bedst kendte roller.

In space, no one can hear you scream

Ellen Ripley er den rolle som for alvor satte gang i Sigourney Weaver’s karriere. Det er nu 41 år siden den kvindelige rum-trucker gik op imod xenomorph’en og vandt, og siden da har Weyland-Yutani med tvivlsomme resultater forsøgt at profitere på xenomorpher.

Hendes status som actionhelt blev dog først rigtig cementeret i Aliens, som udkom i 1986 - syv år efter Ripley var den eneste af USS Nostromo’s besætning som ikke blev fortæret af xenomorph’en. I 2’erens klimaks kæmpede Ripley med xenomorph dronningen om Newt’s liv.

Ud over at have kickstartet Sigourney Weaver’s karriere, så er Alien serien så ikonisk at den er blevet parodieret eller refereret til i alt fra Spaceballs til Bob’s Burgers.

There is no Dana. Only Zuul!

Dana Barrett i Ghostbusters I og II er helt central til plottet i begge film. Dana, verdens uheldigste cellist, har en evne til at blive opsøgt af det paranormale. Hun bliver endda besat af en af filmuniversets demiguder, Zuul the Gatekeeper, i den første film. Senere i 2’eren prøver Vigo the Carpathian at overtage Dana’s barn så han kan genoptage sine forbrydelser mod menneskeheden.