Pakkelegs Inspiration

Så skal der slås seksere og stjæles pakker! Se Superheltens forslag til pakkelege

December og jul er lig med traditioner, og for mange af os er pakkeleg en klippefast tradition. Ligesom farmors brunkager. Hos Superhelten synes vi, at traditioner indimellem kan have brug for at blive støvet af og få pustet nyt liv i sig. Hvis man tilsætter en deciliter tilfældighed og et gavmildt drys ubekendte til den klassiske pakkeleg, så sker der noget andet, end der plejer!
Vi bringer her 5 forslag til, hvordan I kan forny pakkelegen til julefrokosten, med vennerne eller med familien:

  1. En sekser i pakkeleg er nice, for det betyder gave! Men hvad med at bruge de andre sider af terningen også? Etteren kan for eksempel bruges til at tage en pakke fra en anden, som du så giver til en tredje person. Hvis du slår en treer, skal du give en gave til personen til højre for dig, og slår du en firer, skifter terningen retning. Femmeren betyder, at alle skal lægge en gave ind på midten af bordet, hvorefter du må lukke øjnene, dreje rundt tre gange og vælge én gave fra bunken. Find selv på jeres egne regler!

  2. Du kender det godt. Tiden er gået, og tilbage sidder du med én lille, sørgelig gave, mens tante Jonna har raget hele syv pakker til sig. Når uret har ringet, pakkerne er (uretfærdigt) fordelt og gavepapiret er flået af, hvad så med at tage en runde mere? Nu hvor alle kan se indholdet, er det pludselig nogle helt andre pakker, der er de populære! I kan også prøve at spille, som I plejer, hvor man må tage en gave, når man har slået en sekser, men denne gang har I flere timere med, som er sat til at ringe på forskellige tidspunkter. Lav en regel om at I skal bytte pladser, hver gang en timer ringer, ved allesammen at rykke ét sæde til højre. Pakkerne bliver selvfølgelig liggende, hvor de er.

  3. Denne version kræver to terninger og lidt forberedelse. Hvis det er dig, der er ‘gamemaster’, så sørger du for først at samle alle gaverne ind, og det er her, at du får brug for husholdningsfilm. En STOR rulle husholdningsfilm. Start med den gave, du synes er den suverænt bedste og vikl den godt (og stramt) ind. Fortsæt med den næstbedste uden at klippe filmen over og bliv ved, indtil alle gaverne er viklet ind i én stor kugle af husholdningsfilm og pakker! Pak eventuelt hele herligheden ind i flot papir og bind en sløjfe om. Når legen skal starte, lægges gave-kuglen midt på bordet og deltagerne kan gå i gang med dysten. Den første deltager, der slår to ens, må gå i gang med at åbne ‘kuglen’ uden nogen form for redskaber og sende raflebægeret videre. Hver gang, der bliver slået to ens, sendes gave-kuglen videre, og får man frigjort en pakke, så må man selvfølgelig beholde den. Glæd dig til at se, hvordan ophidselsen stiger omkring bordet, efterhånden som man lige kan ane en pakke mellem lagene af film!

  4. Kender du den med grillhandskerne? Det foregår på den måde, at der er én gave i spil ad gangen. Slår man en sekser, skal man tage grillhandsker på begge hænder og prøve at åbne gaven. Man må blive ved at forsøge, indtil næste spiller slår en sekser - så må han prøve at åbne pakken. Lykkes det, må man beholde gaven. Det er svært, det er frustrerende, men det er også ret sjovt… eller…jo, det er!

  5. Man kan selvfølgelig også lege pakkeleg uden at bruge terninger. Inden spillet går i gang, skriver I en masse små kort med regler og putter dem i en hat. Efter tur trækker man et kort og følger handlingen på kortet - det kan for eksempel være at ‘alle der har et ar i panden ELLER briller på må tage en gave fra midten af bordet’, ‘alle under 30 år afleverer en gave til en spiller over 30’, eller ‘alle der ejer noget, der står Spider-Man på, må tage en valgfri gave fra en af de andre’. Når der ikke er flere kort tilbage i hatten, eller når tiden er gået, beholder man de gaver, man har liggende foran sig.

Hvis du står og mangler gode idéer til gaver til pakkelegen (eller mandelgaven), så fortvivl ikke! Superhelten har gjort det nemt for dig at finde pakkelegsgaver til onkel Werner, den 4-årige niece og chefen, der er tosset med Star Wars.

Udforsk vores kategorier med pakkeleg lige her: https://www.superheltenlegetoej.dk/da/pakkeleg

God fornøjelse og husk: Man bliver aldrig for gammel til at lege!